Forside     Isbåd     Hund     Fotografering     Svæveflyvning     Links  

Isbådssejlads


Nyt fra arkivet: Blandt de smalfilm jeg gennem årene har scannet ind på computeren, fandt jeg dette skønne klip, med rendyrket nostalgi.
Farten er måske ikke overvældende, men sejlerne har sikkert haft det lige så sjovt, som som vi har i vore dage!
Måske den viste bådtype er en forløber for The Great South Bay Icescooter, fra Long Island ?.
En båd hvis formål var redningsaktioner på tynd is - og så havde den den egenskab, at den kunne sejle fra vandet op på isen igen - hva´be´har!
Se mere HER

Så lykkedes det for mig også, at komme på isen. Furesø (Store Kalv) onsdag d. 7/1 - fantastiske forhold. Tyndt snedække på sort is, og en temmelig frisk vind. Se video fra en god dag HER

Og mens vi så venter på mere is i DK, så check lige denne video af John Harper 'sakset' fra den tyske DN-klubs hjemmeside - absolut seværdig! Se den HER

Hvordan er det egentlig at sejle isbåd? Tjaeee - for mig er det nærmest blevet en livsstil. Jeg startede 'karrieren' i den første af de 3 isvintre i midt-firserne. I øvrigt med en håbløs hjemmelavet konstruktion, der ikke duede til ret meget. Men jeg blev alligevel totalt bidt af det, og den efterfølgende sommer byggede min far og jeg i fællesskab den første rigtige isbåd; nemlig en DN'er. Det er en relativt nem konstruktion, rimelig billig at bygge, og så kan én mand let håndtere den. Siden de første sejlture, har jeg været totalt bidt af denne hobby, og det kunne være en slags advarsel: Får du held med at prøve en båd, så pas på: DET ER TEMMELIG VANEDANNENDE.

Gennem tiden er der adskillige der har spurgt hvad det er, der er så fascinerende ved sporten - hvis spørgsmålet kommer fra en jounalist, er det typisk noget med med farten, og om ikke det er farligt? Nej, det er ikke farten men måske snarere accelerationen, der - når der er god vind - nærmest er at betegne som euforisk.

Læs i øvrigt mere under FAQ, her til højre på siden.

Til alle der bevæger sig ud på isen er her et nyttigt link til en VIDEO der omhandler det at overleve en tur i det kolde vand.
Men før det kommer så vidt, var det måske en idé for alle der bevæger sig ud på isen, at læse under punktet SIKKERHED PÅ ISEN.

 

 

Foto »

Arresø 2003 DM

Solbjerg & Arresø 2004
Arresø & Furesø 2005
Esrum Sø 2006

Video »

1956 USA
1987 Arresø
1987 Hudson River
1990 Gørløse
2000 Borrevejle

20050227 Arresø
20050305 Arresø
20050313 Furesø
200602228 Esrum Sø
200602229 Esrum Sø
2008 John Harper
20090107 Furesø

 

SIKKERHED PÅ ISEN
FAQ

loevig.dk © 2007 • Privacy Policy • Alle fotos